Här får du läsa om några fantastiska ungdomar!


Linn Eriksson

Kommer du från en kristen familj?
– Nej det gör jag inte!

Har du konfirmerat dig?
– Nej, jag har inte konfirmerat mig.

Går du i Kyrkan?
– Jag går endast till kyrkan vid bröllop, dop och liknande

Vad fick dig att bli kristen?
– Att Gud alltid finns där när man är som mest ensam, att hitta honom när jag var på botten hjälpte mig något enormt!

Vad är ditt bästa tips för en som inte tror?

  1. Bara testa, sätt dig och be en stund. Vad är det värsta som kan hända?
  2. Oavsett hur du har det, om du är på toppen av just din karriär eller på botten av ditt liv så är du så sjukt älskad!
  3. Om du inte vet hur, fråga någon som är kristen, att få mer fakta och hjälp kan också underlätta!!

Vad vill du säga till de som tvivlar?
– Att oavsett vad du tror, så är du älskad, Gud skapade dig för att han kände att jorden behöver en av just dig!! Och om du tvivlar så som jag sa innan, försök få en mer objektiv syn så att man inte snurrar in sig på en väg.

Vad får dig att stå fast?
– Just det jag redan vet om Gud, allt han gjort för mig och andra men också att se andra som tror, sjunger lovsång eller liknande för det sprider en så enorm kärlek.

Något speciellt Gud gjort i ditt liv?
– Jag har upplevt helande ett flertal gånger, sen finns han alltid med, varje dag vad jag än gör. Och inte minst den 7 februari för något år sedan då han fyllde mig med sin enorma kärlek, det var en helt overklig och fantastisk känsla.

Vad är ditt mål i livet?
– Mitt mål i livet är just nu att få en bra utbildning och ett jobb där jag trivs!


Iza Dalum Rydiander

Hej! Mitt namn är Iza och jag fyller om någon månad 17 år! Jag fördriver min tid med gymnasiet där jag går frisörlinjen! Jag kom till tro först i tonåren och växte inte alls upp i en kristen familj, snarare tvärt om! Min mamma har gått ur kyrkan och kyrkan var allmänt inte något man pratade om. Men när jag i sista sekunden bestämde mig för att konfas ( av anledningen att min bästavän gjorde det och att jag älskar religion) så var det först då som jag hittade till tro. Jag har hemma blivit väl mottagen men samtalen vid middagsbordet kan ibland vara lite jobbiga! Så jag konfirmerade mig för två/tre år sedan och döpte faktiskt mig i samband med det, sjuk upplevelse!! Jag gick därefter ganska mycket i kyrkan och har många gånger medverkat i förbön, sång och nattvardutdelande. Men i dagsläget så är det sällan som jag kommer till kyrkan om jag ska vara ärlig, kaoset i mitt liv tar över helt enkelt!

Men när jag konfirmerade mig så fick jag en känsla i hela kroppen att detta var rätt!! Allt hängde ihop och det viktigaste är att det fick mig att känna så mycket! Jag kände mig hemma, älskad och fylld!

Mina bästa tips till dej som ej tror är nog faktiskt att inte sitta och vänta på att Gud ska göra något i ditt liv, sitt ej och vänta på att du ska få den bilen eller den saker du ber om! Jag personligen satt nyligen i panikattacker och tårar över att jag färgat mitt hår och det blev SKIT! Jag kunde bara se allt de dåliga och kände mig så äcklig och så ful! Jag stängde in mig och hatade allt. Men när jag väl accepterade det och tog mig ut för att försöka så fick jag flera helt random kommentarer om hur fint mitt hår var, detta ger mig en tankeställare!

För mig var det också viktigt med en aktiv församling med ungdomsgrupp, alpha grupper, lovsång osv! Att gå i kyrkan med gamlingarna och psalmerna är också bra även om de sammanhangen inte alltid är lika lätt för mig att hitta mig själv i Gud.

När man tvivlar så finns det så mycket som jag kan säga, JESUS ÄLSKAR DEJ!! Men mitt största tips är nog ändå att du ska titta på vad det är som får dig att tvivla, fråga någon om hjälp med frågor , men se också det från ett större perspektiv! Om du tvivlar för att Jesus ej hjälpte dej ut ur en svår stund, så är det faktiskt så att det hände av en anledning! Men många gånger sker hemska grejer som kan få oss att vilja skrika på Gud! Men här har jag själv fått finna mig i att vi förrådde och förråder honom dag in och dag ut, vi måste leva i en värld som är en bit ifrån honom!

Jag står fast och jag stannar hos Jesus för att jag vet att han räddade mig, jag vet att han älskar mig och han har gjort så stora ting för mig och för världen!! Hallå han dog för mig!!!!

Gud har hjälpt mig på så många sätt!! Men en händelse var när jag var på nyårsläger och precis suttit och haft en sådan panikångestattack i bönerummet, men jag bestämde mig för att gå till förbön! Jag berättade allt för dem och de bad för mig, paniken försvann ur min kropp och den var helt borta! Detta är för mig så sjukt då min panikångest alltid sitter kvar i minst en timme, kan sitta i dagar!! Gud har verkligen hjälpt mig och andra genom mig i speciellt förbön!!

Mitt mål i livet var en ganska intressant fråga… Just nu vill jag andas! Jag vill hitta lite lycka och även hitta tillbaka till den friden som jag levde i ett tag! Jag vill gå ut skolan och jobba på ett otroligt jobb! Jag vill hjälpa människor!

Det bästa med att vara troende är LÄTT att man alltid har någon där!

Jag kan lägga allt hos Jesus och han gör så underbara saker, den glädjen, den friden och lyckan han ger mig går ej att beskriva med ord

Gud betyder så mycket för mig, han är min klippa, min bästavän, min pappa och han som räddade och räddar mig från allt ont! Gud fyller mig! 

Idag är min relation sådär! Jag tror exakt lika mycket men livet har bara kommit emellan! Detta är också ett mål att Jesus ska vara en del av min vardag!! Men jag spenderar de flesta dagarna med icke kristna vilket gör att det glöms bort! Jag glömmer ibland att han finns.. men det som hjälper mig i sånna här tider är att lovsjunga! Och att gå i kyrkan!!!!!!!!


William Leffler

1. Jajemän, varit kristen hela livet. 

2. Jepp! På helsjöns folkhögskola. Bästa lägret asså!

3. Jaaaa, eller i alla fall när det inte är restriktioner som styr.

4. Alltså även om jag varit kristen sen födelsen (tjuriga mig) så kändes det  riktigt efter konfirmationen. Så jag får nog säga konfan där.

5. Mina bästa tips är la att:

– Ge det en chans, testa o be någon gång när det kanske är jobbigt och du kanske är stressad av någonting så kommer du känna hans kärlek!

– Känn ingen stress, du behöver inte vara orolig för att det ska vara tråkigt o va kristen och att du slösar mycket tid på det. Låt istället det bara var du och Gud först och ge han en chans o få flytta in i ditt hjärta först. Han löser det  för dig(: Allt som allt är väldigt skönt o vara kristen även om det kan finnas jobbiga stunder med det!

6. Hmm, jag har själv vart där och svaret på det är väl att låt det ta sin tid. Han finns och älskar dig och vill att du ska dela ditt liv med honom! Även om han kan kännas långt borta

Så bor han i ditt hjärta hela tiden.

7. Asså det är mycket, även om jag verkligen känner att jag inte är värd det! Men asså allt som han har givit mig och sen såklart hoppet om det härliga livet efter döden i himmelen!

8. Jaa, han har bl.a. Hjälpt mig med gymnasievalet!

9. Många drömmar har jag som t.ex. Att bli fotbollsproffs men mål vet jag inte så mycket. Det enda jag är säker på är att jag hoppas jag fortsätter tro på Jesus och har han som nr 1 i mitt liv.

10. Det bästa är mycket! Gemenskapen, vännerna kärleken, hoppet och så att man inte behöver vara rädd.

11. För mycket!

12. Just nu känns det som jag inte har en bra relation med honom, jag gör mycket fel och mår lite sådär. O mina försök att förbättra dem är inte heller så bra. Jag orkar knapp för jag känner att då gör jag det bara värre eller så liksom, men har försök be lite nu här o var i alla fall. Dock så känner jag att jag ber lite om fel saker även om jag verkligen känner att han hjälper mig nu när jag ber om det och det är jag otroligt tacksam över. Han är med mig även om jag känner mig långt borta från honom nu!


 Jonatan Lindeskog

Berätta om dig själv!

Jag heter Jonatan och är 27 år gammal. Jag är gift och bor i Lund där jag utbildar mig till brandman. På fritiden gillar jag att träna och spela musik, mest gitarr!

Kommer du från en kristen familj?

Ja, jag har växt upp i en kristen familj. Min pappa är präst och min mamma är diakon.

Har du konfirmerat dig?

Ja!

Går du i Kyrkan?

Innan Covid-19-restriktionerna gjorde jag det så ofta jag kunde, nästan varje söndag. Jag längtar efter att kunna göra det igen. Nu kan man ju kolla på gudstjänster online men det blir inte samma grej som att gå till kyrkan fira gudstjänst med sina vänner där. 

Vad fick dig att bli kristen?

Jag har alltid haft en tro eftersom jag växt upp i en kristen familj, men när jag var 13 år så var jag på en kristen konferens. Där funderade jag mycket på min tro och bestämde mig för att från och med nu så är jag kristen därför att jag vill det, inte för att jag har lärt mig av mina föräldrar. Det kändes som en stor lättnad och trygghet i att ta det beslutet, och jag har aldrig ångrat det.

Vad är ditt bästa tips för en som inte tror?

Testa att gå på en gudstjänst eller något kristet ungdomsmöte!

I Matteus-evangeliet kapitel 7 vers 7 står det ”sök så ska ni finna”. Om du vill tro och söker Gud så kommer Han att visa sig för dig, på ett eller annat sätt. 

Vad vill du säga till de som tvivlar?

Alla tvivlar ibland, det är helt naturligt. Som tur är så döms eller bedöms du inte utefter hur mycket eller hur lite du tror, Gud älskar dig oavsett. 

Vad får dig att stå fast?

Jag är övertygad om att Jesu löften till oss är sanna, så jag litar på dem.

Något speciellt Gud gjort i ditt liv?

Han har förlåtit mig mina synder.

Vad är ditt mål i livet?

Att leva ett liv där jag mår bra och trivs med min vardag. Mitt mål är att sprida kärlek och glädje till alla runt omkring mig och hjälpa andra att må bra genom att vara snäll, visa omtanke och bry sig. 

Vad är det bästa med att vara troende?

Att tro kan göra livet lättare, men det kan även göra livet svårare. Till exempel är det många som mobbas eller förföljs för sin tro. Det bästa med att vara troende är att jag får följa min inre övertygelse: att det är sant att Jesus har dött och uppstått för min och din skull!

Vad betyder Gud för dig?

Gud ger mig hopp, för världen och mänskligheten. När jag ser hur världen och mänskligheten lider så tappar jag lätt hoppet, men varje gång jag vänder mig till Gud så ger han mig nytt hopp.

Vilken relation har du med Gud och vad gör du för att förbättra den?

Jag litar på Gud, att han håller mig i sin hand. Han vet vad som är bäst för mig och jag litar på att han leder mig genom livet. Jag ber, och jag läser bibeln. Jag har lite svårt att få till en bra rutin för min bibelläsning så tyvärr blir det bara då och då. Sedan tycker jag att min relation med Gud växer varje gång jag firar gudstjänst eller pratar om min tro med andra.


Elsa Johnsson

Jag heter Elsa Johnsson och är 17 år. Jag bor i en lite ort i Hålta med min mamma pappa. mina två systrar och mina två katter.

Min familj har alltid varit kristna och jag har gått i kyrkan sedan jag föddes. 

Jag konfirmerades via Oas rörelsen. och det var en bra tid i mitt liv.  

Men det var inte det som fick mig att bestämma mig att sikta på Jesus. 

När jag började i en lovsångsgrupp fick jag mer tro och kände mig berörd av Jesus. 

Till er som inte är så troende eller tvivlar på Gud.

Börja i en ungdomsgrupp. Det finns många runt om i Sverige. Det var med ungdomar i min ålder  som jag började tro ännu mer. Och lovsångskvällar med förbön kan hjälpa en mycket. 

För några år sedan skulle jag byta skola. och skulle då söka in på en musiklinje. Jag kom från början inte in…. men vi bad och pratade med lärarna många gånger… och sedan på sommarlovet… ringde en lärare och sa att det hade blivit en plats tom och att jag då skulle få den. Den gången tackar jag Gud för . 

Mitt mål med livet är att hjälpa ungdomar med sin tro. En dröm jag har är att skaffa en husbil och åka runt i Sverige, evangelisera, dela ut biblar, och hjälpa annat folk som inte har det så bra. 

Det som är det bästa med att vara troende är att man vet att man alltid har någon vid sin sida även när man är inne i ”mörka tider”.

Gud betyder mycket för mig han har gjort så mycket i mitt liv att jag bara vill följa honom och prisa hans namn.  

 Min relation med Jesus är bäst när jag är i Kyrkan. Då jag lättare kan stänga av annat.

Guds välsignelse över er <3


Mirjam Larsson

Berätta om dig själv!

Mirjam heter jag! Jag gillar att vandra, greja i trädgården, träna och att ha kreativa projekt. Men min största passion är att lära känna Jesus mer. 

Kommer du från en kristen familj?

Yesbox, vilket jag är väldigt tacksam för. Men, jag tror att vi alla måste ta ett eget beslut genom att omvända oss från vår synd, tro på Jesus och låta oss döpas.

Har du konfirmerat dig?

Nix. Jag har hört många som uppskattat konfirmationen och mött Gud där, men, jag kände inget behov av att göra det eftersom jag inte läst om det i Bibeln. 🙂

Går du i Kyrkan?

På sätt och vis, jag skulle kanske mer beskriva det som att jag behöver träffa Kyrkan i vardagen, för att kunna leva som Jesu lärjunge. Jag har den uppfattningen att det är dem som har en personlig relation med Jesus som är kyrka, när minst två av oss är samlade.

Vad fick dig att bli kristen?

För mig har det varit en vandring under hela livet där Gud mött mig och jag fått välja att tro på honom och följa honom som min Herre. När jag var ca 6 år hörde jag Guds röst. Jag hörde en mansröst ropa mitt namn när jag var ensam hemma med min mamma och min lillebror. Jag gick upp på mitt rum och böjde mina knän och frågade vad han ville säga. Han sa att jag skulle hjälpa mamma i köket, vilket jag gjorde med stor glädje då han hade talat till mig. 

Vad är ditt bästa tips för en som inte tror?

Jag tror att precis som Gud kallade på mig när jag var liten, så kallar han på dig! Han bryr sig om vad du gör i ditt liv och vem du väljer att lyssna på. Gud eller fienden. Det är svart och vitt. Jag skulle vilja uppmuntra dig att också böja dina knän inför honom och lyssna på honom. När du sedan följer honom och lyder honom så kommer du att fyllas av den mest underbara glädje!

Vad vill du säga till de som tvivlar?

Säg det till Gud, skulle jag sagt! Berätta för Gud att du tvivlar och prata med Gud om att du skulle vilja att han visar sig för dig. 

Vad får dig att stå fast?

Att spendera tid med Kristi kropp, alltså andra lärjungar till Jesus, är helt avgörande för mig. Jag klarar mig inte ensam. Att läsa Guds ord ger mig tro. Och sist men absolut inte minst hjälper Helige Ande mig varje dag att se på Jesus!

Något speciellt Gud gjort i ditt liv?

Det finns flera gånger i mitt liv när jag inte mått så bra och inte känt någon frid. Men Gud har varit trofast varje gång och gett mig frid och glädje!