Frimodighet

Har jag inte befallt dig att vara stark och frimodig? Var då inte förskräckt eller förfärad, ty HERREN, din Gud, är med dig vart än du går.”

Josua 1:9

Att vara frimodig kan verka läskigt. Precis som mycket annat när det gäller åsikter så kommer det alltid finnas folk som håller med eller är emot dig. Därför är det viktigt att känna sig trygg i det man står för, men hur gör man det när det gäller tro?

Det lättaste sättet tror jag är att prata med vänner och få en uppfattning om vad de tänker och tycker. Ganska snabbt kommer du bilda dig en egen åsikt om vad som är rätt och fel. När det gäller religion passar det därför utmärkt att prata med andra kristna i din närhet, en släkting, någon i din ungdomsgrupp eller en kompis. Självklart kan du även prata med ateister eller andra religiösa i din närhet för att få en större bild av ämnet.

För att känna sig säker i ett ämne krävs kunskap. Det lättaste sättet att få kunskap är genom att läsa. Lyssna eller läs vad andra kristna har att säga! Lyssna på en predikan, sök på youtube eller surfa runt på bibelskolan 😉

Rekommenderar starkt “Argumenterande text” eller “Är det sant?” om du är ute efter argument som stärker din tro!

Självklart kan du prata med Gud om vad han tycker att du ska göra! I själva verket är det just vad du ska göra! Gud är den som har makten och därför bör du involvera och sätta honom först!

Jag uppmuntrar dig att stå fast vid vad du tycker eftersom det kommer stärka din självkänsla!! Det är något vi alla lär oss ju mer vi tränar!! Tro mig, din frimodighet kommer att belönas!! Faktum är att det står följande i bibeln “Ge inte upp er frimodighet, den skall rikligen belönas.” Hebreerbrevet 10:35

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv.

Johannesevangeliet 3:16

Gud är ingen människa, han ljuger inte, han är ingen dödlig som ändrar sig. Vad han sagt, det gör han, vad han lovat, håller han.

Fjärde Moseboken 23:19

Minns så väl en gång när min bror hade varit riktigt jobbig och jag bad en bön om att Jesus skulle hjälpa mig, och någon minut senare gick farfar fram till mig och sa “Jesus sa till mig att jag skulle berätta för dig att Jesus hade också bröder”. När farfar sa det blev jag genast berörd och förstod att Jesus led med mig, men framför allt berättade att han finns där för mig! Det är viktigt att ha med sig när vi känner oss hånade av dem som inte tagit emot Guds välsignelse. När Jesus dog för oss på korset så blev han hånad och alla skrattade åt honom. De frågade honom om han inte kunde ta sig ner själv. Jesus vet hur vi har det, han finns där för oss och stöttar oss.

Har någon stått inför ett svårare prov än Noa?

Det enda Noa hade att gå på var Guds ord. Men det räckte. För han trodde på Gud.

För er som tror är den alltså dyrbar, men för dem som inte tror ”har den sten som byggnadsarbetarna kastade bort, blivit en hörnsten”

Första Petrusbrevet 2:7

Människorna som levde på jorden hade glömt Gud. De sket fullständigt i Guds vägledning och i stället var de självgoda och själviska.

När Noa var trogen och byggde den oerhört stora arken så blev han hånad av dem runt omkring. 

Jessika Fröjmark

Ge oss styrka och mod att vara frimodiga likt Noa. Låt oss känna en trygghet när vi berättar om din fantastiska kärlek. Låt också våra ord komma ifrån dig! Amen.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.