Covid-19

Någon sade: Mitt i CORONA finns ORON! Det är många som är oroliga nu! Man oroas för sin ekonomi, sin framtid, sitt jobb och sin hälsa. I Johannes evangelium säger Jesus: Känn ingen oro. Tro på Gud, och tro på mig. I min faders hus finns många rum. Skulle jag annars säga att jag går bort för att bereda plats för er? Och om jag nu går bort och bereder plats för er, så skall jag komma tillbaka och hämta er till mig, för att också ni skall vara där jag är. (Johannes 14:1-3)

Känn ingen oro, säger Jesus till sina lärjungar. Han säger det i det ögonblick Petrus haft för stor tro på sin egen tro och sitt mod, då när Jesus hade förutsagt hans kommande förnekelse. Lärjungarna är mycket oroliga! Men Jesus säger: Känn ingen oro. Tro på Gud och tro på mig. Detta betyder: Sätt er tillit till mig! Jag skall föra er säkert genom alla svårigheter.

Mitt i CORONA finns ORON! Men mitt i ORON finns RO. Påskens budskap är att Jesus burit våra sjukdomar, våra synder och vår oro på korset. Han kan, och vill ge oss verklig frid och ro, mitt i oron, mitt i CORONA-tider! Tro på Gud och tro på mig, säger Han. Jesus kan inte ljuga! Han ger verklig frid till den som ber.

Skrivet av Lars Fröjmark

Ruben Gellerstedt

Detta är vad man behöver höra nu under Corona. Känn ingen oro för Gud har räddat dig. Solen lyser på himlen och det finns inte tid att oroa sig. Jag tycker texten  från Johannesevangeliet blir väldigt bra förklarad och att helheten av texten ger ett väldigt bra budskap.

Alve Lundström

Det är viktigt att känna sig trygg och ha kvar sin tro, men för människor som har ett utsatt jobb tycker jag att det är bra om de inte är oroliga men uppmärksamma, om de blir av med jobbet eller måste söka ett nytt. Men det är viktigt att känna sig lugn och därför är tron en stor lättnad, eftersom man får en slags bekräftelse att allt kommer att ordna sig och att man inte är ensam, fast det kanske känns så.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.