Allt har sin tid

I predikaren 3 står det att allt har sin tid med tjugoåtta olika exempel på tillfällen. Stycket tar däremot INTE upp att vi har tid att ge upp! Vilket jag ser som en uppmuntran från Gud att vi inte ska ge upp. Han finns alltid där för och med oss plus att han hjälper oss kämpa mot våra motgångar!

Allt har sin tid, det finns en tid för allt som sker under himlen:   en tid att födas och en tid att dö, en tid att plantera och en tid att rycka upp det planterade,  en tid att dräpa och en tid att hela, en tid att riva ner och en tid att bygga upp,   en tid att gråta och en tid att skratta, en tid att sörja och en tid att dansa,  en tid att kasta bort stenar och en tid att samla stenar, en tid att ta i famn och en tid att avstå från famntag,  en tid att söka upp och en tid att tappa bort, en tid att förvara och en tid att kasta bort,   en tid att riva sönder och en tid att sy ihop, en tid att tiga och en tid att tala,  en tid att älska och en tid att hata, en tid för krig och en tid för fred.

Predikaren 3:1‭-‬8

Jessika Fröjmark

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.