Jessika Tipsar

Sätt Gud överst på prispallen!!

Den som hör dessa mina ord och handlar efter dem är som en klok man som byggde sitt hus på berggrund. Regnet öste ner, floden kom, vindarna blåste och kastade sig mot huset, men det rasade inte, eftersom det var byggt på berggrund. Och den som hör dessa mina ord men inte handlar efter dem är som en dåre som byggde sitt hus på sand. Regnet öste ner, floden kom, vindarna blåste och störtade sig mot hans hus, och det rasade och raset blev stort. Matteus 7:24-27

Denna texten betyder mycket för mig för jag tycker att den är så fin och klockren. Den berättar exakt för oss hur vi ska göra. Bygg inte hur på sand utan på berg, vad betyder det? Jag tror att Gud vill säga att vi inte ska bygga våra kunskaper på något som inte har fakta utan det enda som vi kan veta säkert är sant är Gud och det är det vi ska bygga vårt liv med, Gud!

”Skatta lycka vid motgångar” Jag har alltid Herren inför mig, när han står vid min sida vacklar jag inte. Psaltaren 16:8. Vi kan många gånger tänka ”Jag vet hur man ska göra detta” men oavsett hur självsäker eller osjälvsäker du känner dig ska du alltid involvera Gud.

Lovsång

Vad är lovsång egentligen och varför är det bra? Mitt svar på frågan är att vår rädsla faller av oss när vi riktar vårt fokus på Gud och lovsången är vårt vapen. I Apostlagärningarna 16:25-26 står det “Vid midnatt höll Paulus och Silas bön och sjöng lovsånger till Gud, och de andra fångarna hörde på. Plötsligt kom ett kraftigt jordskalv, så att fängelset skakades i sina grundvalar. I detsamma sprang alla dörrar upp och bojorna föll av dem alla.” Det är ett riktigt kraftigt bibelställe som verkligen berättar för oss att lovsång är otroligt kraftigt! Därför uppmanar jag dig att sätta tid till att vara med Gud o lovsjunga för varje svår situation är en inbjudan till Kristus själv. Istället för att titta ner på sig själv och sina problem blicka istället upp på Gud. Lovsjung och tillbe i alla omständigheter! För att han är värd att tillbes och inte bara för att vi mår extra bra eller extra dåligt.

Guds kärlek

Enligt mig är Guds kärlek det viktigaste av allt i kristendomen. Guds kärlek är den samma som en far har till sitt barn samtidigt är hans kärlek som en kung till sitt folk. I Johannes 3:16 står det “Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv.” Är inte det fantastiskt? I Jeremia 31:3 står det “Ur fjärran uppenbarade sig Herren för dem. Med evig kärlek älskar jag dig, därför har jag så länge visat dig godhet.” Med en EVIG kärlek, hur coolt är inte det? Gud kommer alltså alltid att älska dig oavsett vad du gör! I Romarbrevet 5:5 står det “Och hoppet sviker oss inte, ty Guds kärlek har ingjutits i våra hjärtan genom att han har gett oss den heliga anden.” Guds kärlek är alltså inuti oss och den kommer alltid vara där. I Romarbrevet 5:8 står det “Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare.” Vi har alltså konstaterat att Gud älskar oss oändligt, den har ingjutits i oss plus att han älskar oavsett vad. Glöm inte det!!! Gud håller dig i handen i allt vad du gör.

Jessika Fröjmark

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.