För dig som inte tror

Är du inte troende men kanske är lite nyfiken. Eller du kanske har vänner som inte är troende. Oavsett uppmanar jag er till att våga smaka på Herrens godhet. Vad är det värsta som kan hända? Be en kort bön “Finns du Gud?”. Det står dessutom i Bibeln att du kan fråga Gud just det! Undersök själva om ni har tro, pröva er själva. Märker ni inte att Kristus Jesus finns hos er? Eller är det så att ni inte består provet? 2 Korinthierbrevet 13:5

Gud vare tack som genom Kristus alltid för mig med i sitt triumftåg och överallt låter mig sprida kristuskunskapens doft. Ty till Guds ära är jag en kristusdoft bland dem som räddas och bland dem som går förlorade, en doft av död till död för dem som går förlorade, av liv till liv för dem som räddas. Vem förmår något sådant? 2 Korinthierbrevet 2:14-16. Lägg alltså inte bort Herrens godhet utan ta emot det på nytt och längta efter det. 

Det finns bara ett budskap som kan slå ut smärta och tårar, det är evangeliet. Det finns ingen bön som är för liten och inte heller någon som är för stor. Gör er inga bekymmer, utan när ni åkallar och ber, tacka då Gud och låt honom få veta alla era önskningar. Filipperbrevet 4:6. Gud ber oss alltså att berätta för honom om vad vill vill ha, självklart är inte Gud en trollkarl som ger oss allt vad vi ber om. Men han hör varje bön och svarar på varje bön. Ber du om att få choklad i överflöd säger därför Gud förmodligen nej, medan ber du om att din syster ska bli frisk så hör Gud den bönen och gör allt i sin makt att uppfylla din önskan. Men varför ger han inte allt vad vi ber om. Tar vi systern som var sjuk som exempel, om Gud inte gör systern frisk beror inte det på att Gud vill retas eller att din bön var för dålig utan att Gud helt enkelt har en annan plan för din syster. Därför är det viktigt att lita på Gud och tycker du det är svårt, fråga honom!! “Varför helar du inte min syster?”

Jessika Fröjmark

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *