Välkommen! Roligt att du har hittat hit.

Jag som är redaktör för sida heter Jessika Fröjmark och jag vill göra allt för att du ska hitta rätt!

Ta gärna kontakt med mig om du har frågor eller funderingar, självklart även om du bara vill snacka!!

Sidan har en officiell Instagram, där läggs uppdateringar och info upp! Ni får även hänga med och svara på frågor.


”Låt barnen komma till mig och hindra dem inte, för himmelriket tillhör sådana som de”

Matteusevangeliet 19:14

Om Bibelskolan Ung

Här kan du hitta en massa olika texter skrivna av fantastiska ungdomar!

Du hittar videor, musik och böner!

Har du frågor finns det en frågelåda, tveka inte att skriva!


Varför är du kristen?

Jag lärde känna Jesus och vill inte gå tillbaka!

Trygghet och gemenskap!

Ebba

För att det är det mest logiska alternativet från ett vetenskapligt, matematiskt och socialt perspektiv.

Jag är kristen för att det finns så mycket positivt med det. Jag har träffat så många fantastiska människor genom min tro och sen finns det alltid någon där som inte kommer lämna mig oavsett vad.

Emma

Faktiskt rätt svår fråga, för mig handlar det inte så mycket om en religion utan mer om en relation. En relation med min skapare, fader, bror och vän. Han som gett sitt liv för mig. Vill bara leva nära honom.

Lova Viklund

Jag är kristen för att det verkligen inte finns något negativt med det och om det skulle göra det så är Jesus glädje och styrka större, oavsett vad

Linn Eriksson

Jag är framförallt kristen för att jag helt enkelt inte skulle klara av att leva en dag utan Gud och för att jag på så många områden märker hur han hjälper mig i vardagen.

Jag vet typ inte varför jag är kristen, jag har ju en kristen mamma och jag är döpt, har alltid gått på typ kristna aktiviteter. Jag har väll typ ”föds” in i det eller vad man ska säga.

Ingela

Vad än någon annan än säger så vet jag att Gud är på riktigt, det kan jag inte förneka.

Julia

Hopp! För mig känns det väldigt bra att ha någon att alltid kunna lita på som finns där för mig, även när det går som sämst. Det är inte för att det finns så många bevis för att Gud finns som jag är kristen, för även om många kan stämma så kan till och med jag tveka på hur troliga vissa bevis är. Men i grund och botten så tror jag nog jag är Kristen eftersom som det känns rätt för mig.

Ruben Gellerstedt

Min familj är kristen, när jag konfirmerades bekräftades min tro och jag tog del av Guds kärlek.

För Gud är den enda anledningen till att jag lever.

Min familj är kristen och i med att jag blev äldre fick jag bekräftat att allt jag lärt mig var sant.

Jag är kristen för att jag tror på att det finns en Gud och att han en gång i tiden kom ner på jorden som människa och räddade oss från döden genom att han dog för våra synder. Mitt liv som kristen går ut på att ha Gud som centrum i mitt liv och min vägledare i livet. Han är min trygghet och min vän som jag går sida vid sida med.


Bön

Man knäpper händerna vänder sig till Gud

Julia

Man ber för att bygga sin relation med Gud, ser det mer som att jag har en liten pratstund med Gud när jag ber, o man kan ju självklart be exakt hur man vill, och när och varsomhelst, allt är lika bra, kort som långt!

Jag gillar att göra på det ”normala” sättet eller det som man skulle tänka sig när någon säger att man ber. Jag sitter tyst med knäppta händer och försöker nå Gud. Jag brukar oftast säga mitt namn eftersom det också känns mycket mer personligt. Sedan ber jag om det jag känner för och ibland bara sådant som tycker upp i min hjärna. Jag tycker det är väldigt skönt att be, medans andra kanske inte gillar det. Men det är definitivt något jag tycker man måste göra när man är kristen. Det finns andra sätt att hitta en koppling till Gud, t.ex när man läser bibeln eller sjunger

Ruben Gellerstedt

Guds mål är att vi ska leva i en kärleksfull relation med Honom, och som alla andra relationer behövs kommunikation. Bönen är ett sätt för oss att kommunicera med Gud, ett sätt att berätta vad vi har på hjärtat. Om man är ny på att be kan det vara en hjälp att be ihop med andra, eller att lyssna på när andra ber, för att sedan våga testa själv. Man kan också vända sig till Psaltaren i Bibeln, som är en bok fylld med olika slags böner. Bönen ”vår fader” är en bön Gud själv har lärt oss, man kan läsa den och fundera på hur man kan göra den mer personlig. I vad vill du att Guds vilja ska ske? På vilket sätt vill du att Guds rike ska närma sig mer i ditt liv och dina situationer? Vad i ditt liv behöver du just nu – vad symboliserar brödet? Och så vidare. Något som är viktigt att komma ihåg är att ALLA ber på olika sätt – och ALLA sätt är bra! Jag gillar att be högt och försöker vara så ärlig jag bara kan. Ibland ber jag om saker, men ganska ofta försöker jag bara berätta för Gud vad jag står i. Hur livet känns, vad jag funderar på, vad jag vill ha ledning i… och allt det som känns jobbigt i livet försöker jag nämna, för att sedan tänka att jag lämnat det till Gud. Det hjälper mig att sluta oroa mig över saker.

Sara

Du ber precis så som du vill, inga regler bara det som känns bäst för dig för att komma närmare Gud, man måste inte be men det underlättar för att bygga upp din relation med din pappa och Gud, jag själv ber lite olika varje gång och ibland behöver jag inte ens säga något, han vet redan vad jag vill och att bara gå till honom ger så mycket mer än man tror

Man kan be hur man vill, Gud vet vad man tänker så man behöver inte göra sig till eller undanhålla något, har man någon sorts relation med en person pratar man ju med den, vill man ha en relation med Gud är det därför naturligt att prata med honom

Linn Eriksson

Tänk dig ett samtal med en vän, fader och storebror. Alla känner dig redan innan och utan men älskar dig och vill ha gemenskap med dig.

Gud kommer aldrig tvinga dig att be men jag tror att om du inser allt vad han gjort för dig kommer du inte kunna låta bli att vilja lära känna honom.

Du kan be vad som helst! Han vill höra vad som ligger på ditt hjärta. Dela med dig av både det som är jobbigt och det som gläder dig.

Jag ber för det mesta för att få vägledning när jag är vilse i mina tankar. Efter att jag bett så känner jag mig mycket lugnare!

Millie

Har inte speciella tider eller sätt som jag ber på men det händer lite då o då innan jag går och lägger mig och då brukar jag bara tänka på det jag vill be för.

Fredrika

Jag tänker att man tacka, asså typ tack för denna dag och sedan kanske typ jag ber för att det ska bli en bra dag imorgon, att matte provet ska gå bra eller liknande.

Ingela

Man kan be hur man vill, kort, långt, tyst, högt, sittande, stående, knäppta händer, tittande osv. Det viktigaste är att det känns bra för dig.

Man måste absolut inte be, men det kan vara ett bra sätt att dela med sig av sina tankar och problem utan att man måste berätta för någon man känner eller så.

Man kan säga vad som helst, om jag till exempel har ett prov så kanske jag ber ”hjälp mig så att provet går bra” precis innan. Medan jag ibland bara ”pratar” jättelänge utan att tänka på hur jag formulerar mig, eftersom det inte är viktigt, Gud vet vad du ber oavsett hur du formulerar dig.

Emma

Be tyst, tänd ljus, lovsång, något som man önskar ska hända, be för någon, man måste inte be men det finns massa olika sätt att kunna be och man ber om man vill, även visa att man är trogen till sin Gud

Ebba

Det finns inget ”rätt” sätt att be på, utan jag ser det som ett samtal med Gud, likadant som med en vän. Säg det du har på hjärtat eller ibland behöver man inte säga något alls, utan bara vara i Guds närvaro. Bön ska inte vara en plikt eller något du ”måste göra”, utan endast ditt sätt att umgås med Gud. Det kan ibland kännas som att man pratar i tomma intet, men Gud hör och ser allt vi känner, innan vi ens säger det. Bön är som sagt som att samtala med din vän, bara att Gud påriktigt förstår hur du mår och är den som kan hjälpa dig och vägleda dig.


Varför ska man läsa bibeln?

Bibeln är den bok som hela kristendomen grundas på och rotas i. Det är den största källan vi har om Jesus. Är inte Bibeln sann kan man i princip lika gärna skrota den kristna tron – så viktig är Bibeln! Med andra ord: Bibeln är avgörande för den som kallar sig för kristen, och den är lika väsentlig att läsa när man är ny i tron som när man varit med längre. Varför? 1) Det är som sagt den största källan vi har till vem Gud är, så vill man lära känna Honom bättre är det inte mer än rimligt att vända sig till Bibeln. 2) Det står i Bibeln att Bibeln är ”utandad” av Gud, att Gud har varit med och inspirerat varje ord så att det ska vara till nytta. Det står också att Bibeln är levande och verksam. Alltså: Bibeln är inte bara en bok, Gud GÖR något med den som läser genom orden. Jag tror att Gud kan tala och leda oss på massor olika vis, genom direkta tilltal, drömmar, omständigheter… men allra vanligast tror jag Han leder och talar genom Hans ord – Bibeln. Det är en magisk bok på det sättet, för den säger både något om vad som har varit (historia) men Gud talar lika starkt och sant in i våra liv idag genom orden som står där!

Sara

Det är bra att läsa bibeln för att det står mycket bra saker i den, den är som en vägvisare för hur man kan försöka leva sitt liv. Själv är jag dålig på att komma ihåg att läsa bibeln, men när jag gör det föredrar jag att läsa med andra så kan man diskutera och ställa frågor för att få ut så mycket som möjligt av det.

Emma

Jag läser nog bibeln eftersom det känns som jag blir kopplad till Gud på ett mer fysiskt plan. Jag läser hans ord i verkligheten och jag tycker det ger mig en mycket större koppling till honom.  

När jag läser bibeln så har jag valt en del som jag skulle vilja läsa. Sedan då läser jag en bit av den och försöker pussla ihop vad de menar (eftersom det inte är alltid jag riktigt förstår allt)

Ruben Gellerstedt

* I 2 Timoteus brevet 3:16 står det att ”Hela skriften är utandad av Gud” alltså allt som står i bibeln är sant!!! För han är sanningen, skönt att ha någonting att förhålla sig till i allt annat

* Så mycket annat i livet som går upp och ner bibeln har stått kvar i flera tusen år

* Som en kompass i livet, kan varje dag hjälpa än att ”orientera” sig i vardagen

Hur läser du bibeln?

1. När jag började läsa bibeln följde jag olika andaktsböcker då kunde man få input från någon annan från dem bibelställen man läst

2. Sedan har jag nu efter några år börjat ge mig in på att läsa hela bibeln genom en bibelläsnings plan (skönt att kombinera dem tyngre Gammaltestamentliga texterna med kapitel från Nya testamentet)

3. Favoriten är att stanna kvar, fördjupa mig och låta Gud tala genom bibelställen, behöver inte vara så många verser men det är underbart när man läser saker som får tala in i ens vardag

Lova Viklund

Inspirerande historier, man lär sig om religionen, man visar sin trofasthet till religionen och mycket mer

Ebba

Bibeln är en av de coolaste böckerna ever! Varför man läser bibeln skulle jag säga är för att få en närmare relation till Gud.

Julia

Om jag ska va ärlig läser jag inte bibeln sådär jättemycket men jag tycker att det är ganska meditativt och det gör att man glömmer bort allt annat runt omkring.

Fredrika

För att man vill veta mer om allt vad Gud och Jesus gjort för oss alla, för att finna styrka eller bara vilja lära sig mer, du väljer! Jag läser lite då och då men hade önskat att jag läste mer, men när det kommer till hur så skulle jag vilja tipsa om att göra bibeln till din!! Måla, stryk över bra verser eller bara läs!!

Linn Eriksson

Jag läser bibeln därför att Gud talar till oss genom den, och genom att läsa hans ord regelbundet så lär man känna hans röst även i andra sammanhang. Man får en närmre relation till honom helt enkelt. Jag tror att det är extra viktigt i dagens samhälle, där vi möts av så många olika budskap, att vända sig till den enda boken som faktiskt har ett bestående och sant budskap

Anonym

Bibeln är en fingervisning på hur jag ska leva mitt liv. En bok jag vill läsa varje dag för att spendera tid med Gud så jag lär känna honom djupare

Mirjam

För att det är Guds ord och ett bra sätt att lära känna honom

Anonym

Enligt mig så läser man bibeln för att då reda på sanningen om Gud och förstå hur mycket han älskar oss!

Millie

Jag anser att man ska läsa bibeln eftersom att det är som ett facit till oss. Vi får genom att läsa bibeln se hur Gud verkat genom historien och eftersom Gud är likadan då, som nu, får vi lära oss om honom och hans planer för världen. Berättelserna om Jesus anser jag är facit på hur vi ska leva våra liv som kristna. Jag tror också att Gud pratar med oss genom Bibeln, det kan vara en bibeltext som passar in precis i en situation man går igenom nu. 

Jag läser bibeln dels genom en bibelapp, där man får en ”dagens vers” men också genom att ha en läsplan, som även finns på bibelapper. Ibland kan det vara att man ber och får en specifik vers i huvudet.