Hej fina du!! Vad kul att du vill kolla in mina bästa plugg-tips!!


Minneshuset

Minneshuset är en minnesteknik jag tagit från Jonas von Essen som går ut på att placera varje glosa på ett objekt. Ska du lära dig länder kanske ett rysligt monster kan symbolisera Ryssland.

FlashCards

FlashCards är underskattat. Det är ett lätt och smidigt sätt att plugga in information. Tänk på att det inte bara behöver vara glosor på korten utan det kan lika gärna vara en händelse år 1985.

Ha kul!

Det kanske låter som ett fruktansvärt tips eftersom det inte är kul att plugga. Men det går faktiskt att göra plugget till något kul! Gör din egen grej av plugget!!

Gillar du att använda din kreativitet? Testa att måla minnestavlor, skriva texter om det du ska lära dig eller kanske kan du sjunga glosorna?

Gillar du din idrott? Bygg upp ett mål där varje boll/puck är en glosa som ska skjutas på rätt definition eller testa att repetera glosorna mellan träningsmomenten.

Flera färger

Hjärnan har en tendens att hänga upp sig på ”speciella grejer”. Har du någonsin tänkt på att du minns den där Julias första möte med en sjöko, även om det inte är något att minnas, men samtidigt glömmer hur du skriver en funktion i Python?

Du kan utnyttja denna egenskap genom att använda färger i dina anteckningar eller ditt plugg. Gör viktiga händelser i fet stil, en annan färg eller skriv det med små och stora bokstäver.


Att skriva texter

Det första jag brukar tänka på när jag skriver texter är att få ner de tankar och idéer som jag vill skriva om på ett papper eller i ett dokument.

Det andra är att börja skriva från ”mitten”, alltså skriva ner handlingen i stora drag först. Det gör att jag kommer in i skrivandet och får ett flow och ett intresse!

Det tredje jag gör är att fylla på med detaljer, skriva eventuell sammanfattning och inledning, för att till sist redigera och finjustera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *